6 trucuri pentru cumparaturi fara stres la inceput de an scolar
Publicat : 30 August 2017

Inceperea unui nou an scolar este pentru cei mai multi parinti o adevarata provocare.
Cei mai mult sunt stresati pentru ca la final de vacanta au foarte multe lucruri de facut si de cumparat, iar toate achizitiile implica cheltuieli care nu sunt de neglijat.

Indiferent de varsta, scolarii au nevoie de rechizite, uniforme sau haine decente agreate de scoala, ghiozdane, echipamente sportive etc.
Daca nu sunt foarte bine organizati si nu au o imagine foarte clara in privinta nevoilor reale ale copiilor, parintii risca sa epuizeze bugetul alocat foarte repede si sa descopere, pe de alta parte, ca au luat lucruri de care nu au nevoie.

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa finalizati cu bine cumparaturile scolare.

  1. Faceti o lista. Aceasta trebuie sa includa atat lucrurile pe care le considera parintii necesare, tinand cont si de parerile profesorilor, dar si lucrurile solicitate de copii.
  2. Pentru elevii mai mari sau care au frati mai mari, este util un inventar al produselor scolare deja existente. Multe materiale scolare pot fi folosite pe parcursul unui an sau chiar a mai multor ani (caiete, blocuri de desen, penar, ghiozdan). Discutati cu copiii aceste aspecte pentru a nu face achizitii inutile.
  3. Este foarte importanta parerea copiilor, chiar daca acestia sunt de cele mai multe ori subiectivi si cumpara in functie de culoare sau poza inscriptionata pe produse. Totusi nu cumparati rechizitele in functie de poze. Foarte multi copii le vor doar pentru personajul preferat. Incercati sa negociati cu scolarul o solutie de compromis.
  4. Cumparati doar strictul necesar, inainte de inceperea anului scolar. Nu va grabiti inutil pentru ca veti gasi cele necesare si mai tarziu. Este mult mai util sa luati legatura cu invatatoarea sau diriginta, ori sa asteptati prima sedinta cu parintii pentru ca fiecare profesor are preferintele sale.
  5. Evitati sa cumparati seturi inutile, in functie de ofertele promovate de comercianti, decat daca evaluati foarte bine promotia. Foarte multi comercianti propun pachete scolare care par foarte utile la prima vedere, dar este posibil sa le achizitionati absolut degeaba. Copilului nu ii plac, iar la scoala nu corespund nevoilor impuse de cadrele didactice si procesul educational.
  6. Nu faceti rabat de la calitate. Chiar daca sunt mai scumpe, unele rechizite trebuie alese cu foarte multa grija. Stilourile, cariocile, produsele pentru desen, compasul sau chiar rigla si radiera, sunt tot atatea rechizite care trebuie verificate cu atentie.

Credeti ca nu veti avea suficienti bani pentru cumparaturile de inceput de an scolar?

Un imprumut rapid nebancar de la Mobilo reprezinta cea mai simpla solutie atunci cand ai nevoie urgent de un credit care sa iti fie acordat rapid, cu minimul de documente.

Primesti decizia de creditare si banii mult mai repede decat de la alte institutii financiare, atunci cand aplici pentru un credit rapid online de la Mobilo. Daca ai un cont bancar, nu e nevoie sa te deplasezi pentru a primi banii. Stii exact cat platesti: ai doar dobanda, fara comisioane ascunse.ComentariiAdauga comentariu