Cum faci o adresa de Gmail
Publicat : 02 February 2016

Gmail este clientul de mail al Google. Principalul avantaj de a avea un cont Google (inclusiv Gmail) este multifunctionalitatea. Daca ai cont pe Gmail, poti folosi datele de logare (user, parola) pentru a te conecta la toate celelalte servicii ale Google: Youtube, G+, etc. Spatiul alocat unui cont de gmail este nelimitat, asa ca poti pastra sau incarca mii de fisiere/ mesaje. Gmail include si serviciul de “live chat“, deci poti comunica in timp real cu persoanele care au cont de Gmail si sunt in lista ta. Spre deosebire de Yahoo! Mail, Gmail este bine cotat din punct de vedere profesional, deci o adresa de e-mail pe Google te poate ajuta inclusiv in situatia in care vrei sa trimiti un mail pentru angajare.

 1. Acceseaza https://accounts.google.com/signup
 2. Completeaza campurile “Prenume” si “Nume” cu numele tau real.

Ex: Ion Popescu

 1. Alege un nume de utilizator. Acesta va fi id-ul tau de logare in contul de mail si de asemenea adresa de e-mail pe care o vei completa in formularul de aplicare pentru imprumut.

Ex: ion.popescu (Google va completa restul adresei pentru tine, adaugand @gmail.com)
In cazul in care doresti sa folosesti adresa de e-mail si in scopuri profesionale, asigura-te ca numele de utilizator contine (intr-un fel sau altul) numele tau real. Nu folosi porecle, nume de personaje de film, etc).

Adresa/nume utilizator final: ion.popescu@gmail.com

 1. Creaza o parola. Recomandari: pentru a fi puternica, parola ta trebuie sa contina minim 8 caractere, sa fie formata dintr-o combinatie de litere, cifre si caractere speciale, sa contina minim o majuscula, sa nu fie data ta de nastere sau numele tau, etc (ceva ce oricine poate afla usor). Noteaza-ti parola si tine-o in siguranta.

Ex. parola puternica: An4_ar3_p1xUri_810

 1. Confirma parola. Rescrie exact aceeasi parola in caseta text.
 2. Completeaza data ta de nastere in formatul: zi-luna-an

Ex. 28 februarie 1988

 1. Selecteaza din caseta "gender/sex" varianta potrivita pentru tine (masculin sau feminin)
 2. Completeaza numarul tau de telefon mobil. Acesta este necesar pentru securitatea contului tau de e-mail. In cazul in care suspectezi ca cineva l-a accesat in mod abuziv sau doresti sa resetezi sau sa recuperezi parola, Google iti va trimite un SMS (fara costuri), cu un cod de verificare pe care il vei folosi pentru resetare.
 3. Campul “Adresa dvs. de e-mail actuala” ramane necompletat
 4. “Dovediti ca nu sunteti un robot”: introdu in caseta textul din imaginea afisata
 5. Selecteaza locatia ta: Romania
 6. Apasa pe butonul “Urmatorul pas”
 7. Apasa pe butonul “Sunt de acord” pentru a accepta Termenii si Conditiile Google
 8. Ai ajuns in pagina principala a contului tau. De aici poti verifica datele personale, conectarea si securitatea, preferintele privind contul.
 9. Pentru a intra in casuta de e-mail, acceseaza: https://accounts.google.com/ServiceLogin


ComentariiAdauga comentariu