Cum sa alegi activitati extrascolare pentru copii?
Publicat : 23 October 2017

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au demonstrat ca acei copii si adolescenti care participa la activitati extrascolare, practica diferite sporturi, invata limbi straine, joaca sah, merg la lectii de teatru,  canta, danseaza sau picteaza, au rezultate mult mai bune la scoala si, mai tarziu, din punct de vedere profesional, ca adulti.

Ocuparea timpului liber intr-un mod intelept, cu preocupari placute si atractive, ii determina pe copii si adolescenti sa fie mai responsabili, mai organizati, ii ajuta sa comunice mai usor, sa interactioneze cu oamenii din jur, sa isi faca prieteni, fiind intr-un mediu mai putin restrictiv decat cel scolar. O activitate de acest fel ii relaxeaza pe elevi oferindu-le energia de care au nevoie cand invata.

Dar atentie! Alegerea activatilor pe care le pot avea copiii vostri in timpul liber trebuie astfel decisa  incat acestea sa fie o placere, nu o povara. Pentru parinti, la fel, doar ca in privinta adultilor ne referim la aspectul  financiar. Copiii isi doresc sa faca de toate si riscati sa fiti in situatia in care bugetul familiei va fi devalizat. Ideal ar fi sa incepeti prin a studia mai multe variante si a-i oferi copilului posibilitatea sa descopere ce isi doreste. La inceput, puteti incerca cateva activitati, dupa care decideti de comun acord cu cel mic variantele finale.  Oricum ati proceda, bugetul familiei va fi supus unor cheltuieli suplimentare.

Un imprumut rapid nebancar de la Mobilo reprezinta cea mai simpla solutie atunci cand aveti nevoie urgent de un credit care sa va fie acordat rapid, cu minimul de documente. Primiti decizia de creditare si banii mult mai repede decat de la alte institutii financiare, atunci cand aplicati pentru un credit rapid online de la Mobilo.

Daca aveti un cont bancar, nu e nevoie sa va deplasati pentru a primi banii. Stiti exact cat platiti: aveti doar dobanda, fara comisioane ascunse.

Folositi simulatorul de credit de pe prima pagina a site-ului nostru si luati acum un imprumut nebancar intr-un mod rapid si simplu, apoi puteti sa va puneti in practica planurile de familie, fara stres.

Ideal este sa i se ofere copilului sau tanarului posibilitatea de a face lucruri care ii plac, sa aiba ocazia sa descopere, sa experimenteze ceea ce i se potriveste. Varietatea alegerilor a crescut foarte mult si poate fi dificil atat pentru copil, cat si pentru parinte, sa decida varianta sau variantele cele mai potrivite de petrecere a timpului liber.

Copilul se poate simti coplesit sau, pe de alta parte, are tendinta de a-si dori sa faca de toate ceea ce presupune mult timp si cheltuieli suplimentare greu de administrat.

Parintele trebuie sa reuseasca sa gaseasca solutiile valabile apeland poate chiar la un mic compromis cu copilul sau. Poate fi recomandat sa insistati ca parinti ca cel mic sa invete o limba straina sau sa faca sport, dar nu incercati sa obligati un copil sa faca muzica, balet sau pictura, doar pentru ca voi v-ati dorit aceste lucruri in copilarie si visul nu vi s-a implinit.

Cautati activitati care permit exprimarea libera a copilului, nu in functie de moda, alegerile prietenilor sau cele ale vecinilor. Daca pare entuziasmat la inceput si ulterior se razgandeste nu il criticati pentru ca isi va pierde increderea in sine.

Important este sa tineti cont ca activitatile extrascolare nu trebuie impuse, asa cum este cazul scolii, chiar daca unele dintre ele vin sa completeze abilitatile scolarului, dezvoltandu-i atentia, creativitatea si responsabiltatea.Adauga comentariu