Afla ce tip de credit ti se potriveste

Fiecare din noi poate avea nevoie de un imprumut la un moment dat. Indiferent daca alegem un credit clasic luat de la banca sau creditele online rapide luate doar cu buletinul de la o institutie financiara nebancara, in momentul in care apasam butonul “Vreau credit” trebuie sa fim siguri ca am inteles exact ce tip de imprumut contractam, care sunt conditiile de rambursare, cat avem de rambursat la finalul imprumutului, ce se intampla daca depasim o scadenta, care este dobanda si, mai ales, in ce masura tipul de credit ales este potrivit pentru nevoia noastra.

In primul rand, trebuie sa identificam nevoia si sa stim care este capacitatea noastra de plata. Daca pana la urmatorul salariu mai avem nevoie de inca 200-300 de lei ca sa acoperim o plata urgenta sau sa rezolvam o situatie neprevazuta, probabil ca prima alegere este de a apela la un IFN pentru a lua un credit rapid. Ce trebuie sa verificam in acest caz:

  • Care sunt conditiile de acordare a imprumutului?
  • Putem lua creditul doar cu buletinul, sau avem nevoie de mai multe acte?
  • Care este venitul necesar pentru valoarea imprumutului si perioada de rambursare dorite?
  • Care este creditul maxim pe care il putem contracta in functie de venitul si cheltuielile noastre?
  • Care este perioada maxima de creditare?
  • Care este dobanda si cat vom avea de platit la final?
  • Ce se intampla daca depasim scadenta, care e dobanda penalizatoare, dupa cat timp de la scadenta se aplica, etc.?

Daca indeplinim conditiile pentru a obtine un credit online rapid, trebuie sa alegem cea mai avantajoasa oferta. Pentru a face asta, cel mai simplu este sa folosim simulatorul de imprumut care de obicei se afla chiar in formularul de aplicare. Selectam suma pe care o dorim si perioada pentru care dorim imprumutul si se vor afisa toate informatiile de care avem nevoie: costul total al imprumutului, dobanda, DAE, etc.

In cazul in care consideram ca indeplinim toate conditiile si putem sa rambursam la scadenta tot ce avem de plata fara sa ne destabilizam bugetul, atunci tot ce avem de facut este sa aplicam pentru un imprumut. In majoritatea cazurilor, banii de care avem nevoie vor ajunge la noi in cel mult 24 de ore din momentul aprobarii creditului si semnarii contractului.

Daca avem nevoie de o suma mai mare de bani, cel mai bine este sa apelam la o banca, pentru a rambursa imprumutul in rate lunare. In acest fel, vom putea pastra un echilibru in bugetul personal, indeplinindu-ne, in acelasi timp, toate obligatiile de plata.

Vreau sa imprumut

Noutăți

Cauți ceva anume?