Cum să-ți organizezi bugetul în 2023

Este normal să te simți epuizat din punct de vedere financiar spre sfârșitul anului iar acest lucru se poate extinde chiar și la începutul anului următor. Odată cu creșterea cheltuielilor din preajma Crăciunului, combinată cu preturile mai mari  datorate inflației ridicate, s-ar putea să te simți și mai afectat. Din fericire, dacă ești dispus să faci câteva schimbări, obiceiurile tale de cheltuieli din 2022 care au dus la starea de “epuizare financiara” de la sfârșitul anului pot rămâne în trecut.

Poate că 2023 este anul în care  să aplici schimbările necesare pentru a face o diferență substanțială în obiceiurile tale generale de cheltuieli și sa dobândești libertatea financiară, dar întrebarea principală este: cum o poți realiza de fapt?

Am creat special pentru tine o listă de sfaturi, metode și trucuri pe care le poți folosi în 2023.

Bugetarea

Așa cum probabil te așteptai, bugetarea se află în fruntea listei atunci când vine vorba de o nouă abordare în 2023. O bună înțelegere a obiceiurilor tale financiare actuale și a bugetului tău îți va permite să-ti gestionezi mai bine resursele financiare  în noul an. Dacă modelele tale  actuale de cheltuieli și conturile de economii nu te-au ajutat să rămâi în permanență cu un surplus financiar, acum este oportunitatea ta de a găsi un nou început. Bugetarea îți permite să-ți organizezi finanțele într-un mod sigur și inteligent, asigurându-te că îți vei putea achita toate facturile și cheltuielile esențiale, având totuși suficienți bani și pentru pentru alte lucruri precum cheltuielile neprevăzute și dorințele generale.

A avea control asupra finanțelor tale te va ajuta să eviți cheltuirea excesivă sau să acumulezi datorii nedorite. Cu toate acestea, poate dura puțin să te obișnuiești, mai ales dacă pana acum erai obișnuit să cheltuiești liber, fără buget. Dacă faci câteva greșeli pe parcursul procesului, până reușești să aplici o riguroasă planificare bugetara, nu-ți face griji. La Mobilo, oferim împrumuturi pe termen scurt pentru cei care se află în dificultăți financiare imediate și au nevoie sa rebalanseze bugetul lunar de cheltuieli. 👉 Aplică aici pentru un Credit Rapid! 👈

Rezolvă-ți datoriile existente

Acest sfat merge mână în mână cu bugetarea și împreună cu aceasta este una dintre cele mai bune modalități prin care vă puteți schimba sănătatea financiară în noul an. La urma urmei trebuie să scapi de elementele care te țin înapoi pentru a merge mai departe. Indiferent dacă datoria ta este un  împrumut din partea persoanelor apropiate, o cheltuiala de pe cardul de credit sau pur și simplu descoperire de cont, plata acestor datorii ca prioritate de vârf îți va aduce beneficiul de stabilitate financiară  în 2023. Pentru rezovarea datoriilor vechi, îți sugerăm să alegi un Credit Online, ca cel de la Mobilo, cu facilitatea de debitare automată, prin care  datoria existenta poate fi rezolvata.

Fii un cumpărător inteligent

Odată cu creșterea prețurilor, ne-am gândit cu toții la cât de scumpe sunt atât cumpărăturile noastre alimentare cât și totalul cumpărăturilor generale. Deși nu putem controla prețurile crescute, putem controla exact cât cheltuim, unde facem cumpărăturile și ce cumpărăm. Există numeroase sfaturi și trucuri pe care le poți folosi pentru a menține cheltuielile  scăzute. Unele dintre favoritele noastre includ căutarea de oferte speciale și reduceri, cupoane de discount si compararea prețurilor de la mai mulți comercianți.

Deasemenea, respectarea listei de cumpărături și chiar ceva foarte simplu cum ar fi  cunoașterea magazinului și locul în care sunt plasate produsele de care ai nevoie pentru a nu fi tentat să cumperi produse de care nu ai neapărat nevoie, sunt sfaturi valoroase când vine vorba de a face cumpărături inteligente. 

În cazul în care găsești un produs pe care ți-l dorești foarte mult si nu ai acum fondurile necesare, dar ești sigur ca bugetul personal îți permite să rambursezi banii fără probleme, Mobilo te poate ajuta cu un CREDIT URGENT. 👉 Aplică aici!👈

Sursa foto: Dreamstime

Noutăți

Cauți ceva anume?