Idei de vacanta aproape de casa

Ideea de „staycation” sau vacanță aproape de casă a prosperat în primul an al pandemiei COVID-19. Indiferent dacă la început nu ți-a surâs aceasta idee, probabil ca ai făcut acest lucru în 2020. S-ar putea chiar să te uiți la această opțiune din nou anul acesta. Aceste vacanțe sunt mult mai prietenoase cu portofelul tău, îți permit să dormi în propriul pat și se pot transforma într-o adevărată vacanță pentru întreaga familie.

Zborurile, hotelurile sau alte locuri de cazare sunt adesea cele mai mari costuri ale unei vacanțe, dar în acest caz, nu trebuie să îți faci griji legat de aceste aspecte. Astfel, o mulțime de bani suplimentari rămân în buzunarul tău fie pentru mai târziu, fie cheltuiți pentru activități mai distractive. De asemenea, daca ai nevoie de o sumă de bani suplimentară, poți solicita un credit pana la salariu. Alte opțiuni ar fi: punctele de fidelitate la anumite companii sau cupoane pentru a obține bilete cu reducere pentru filme, carduri cadou pentru restaurante sau intrare la atracțiile locale.

Cheia pentru a avea o vacanță bună este să te comporți ca un turist în propriul tău oraș. Ce obiective și activități le-ai recomanda oricărei familii sau prieteni în vizită? Ia în considerare festivaluri, târguri, evenimente gratuite și chiar oportunități de voluntariat care sunt diferite de locul de muncă obișnuit. De asemenea, poți întreba comunitatea locală prin intermediul rețelelor sociale, pentru a obține idei de lucruri de făcut și poate și niște oferte.

 

Venim astfel cu câteva idei ieftine pentru o vacanță la prețuri accesibile, pentru a te ajuta să profiți la maximum de timpul de vacanță, în timp ce respecți bugetul. Unele cupluri planifică pe rând o zi de vacanță pentru fiecare din ei, iar acest lucru funcționează bine și atunci când planificați cu membrii familiei. Devine o oportunitate grozavă de a te asigura că există ceva de care toată lumea să se bucure și să-și amintească. 

Iată câteva dintre sfaturile și ideile noastre de top pentru a profita la maximum de următoarea vacanță acasă:

  • Participă la un eveniment sau o activitate virtuală. Există multe dintre acestea acum din cauza pandemiei și s-ar putea să fii surprins de ceea ce ai putea găsi.
  • Vizitează muzeele locale sau regionale.
  • Găsește parcuri interesante la 30 de minute de mers cu mașina. Dacă ai pe cineva cu tine, închiriați o bicicletă tandem pentru mai multă distracție împreună. Dacă este un parc cu o suprafață plată, puteți încerca chiar și rolele!
  • Dacă ai la dispoziție feriboturi, pregătiți-vă prânzul, urcați pe o barcă și explorați. Poate doriți să luați o bicicletă pentru a vă spori distracția și a vă permite să explorați o zonă mai mare.
  • Găsește o ofertă pentru un hotel sau pensiune din apropiere. Unele dintre ele desfășoară diverse evenimente in weekend în funcție de sezon.
  • Organizează propriul tur de degustare de vinuri cu prietenii dacă locuiești la distanță cu mașina de unele crame. Asigură-te că aveți un șofer desemnat!
  • Petrece o zi culegând fructe. Spre exemplu dacă culegeți fructe de pădure, le poți îngheța pentru a fi folosite pe tot parcursul iernii.
  • Bucură-te de piscinele locale sau de parcurile acvatice daca exista în orașul tău.
  • Încearcă să faci caiac sau canotaj. Sau poți închiria o hidrobicicleta.
  • Mergi într-o pădure la o scurtă călătorie cu mașina. Drumețiile sau chiar plimbările sunt o modalitate excelentă de a explora, de a te bucura de natură, de a lua puțin aer curat și de a te relaxa.
  • Vezi dacă orașul tău oferă programe de recreere și ia în considerare înscrierea la unul.
  • Urmează cursuri pentru un nou hobby. Ideile includ gătit, pictură, fotografie sau design interior.
  • Petrece o zi pe lac. Poți pescui, închiria o barcă, explora trasee, te poți bucura de peisaj și de briza rece sau pur și simplu te poți bucura de soare.

 👉 Daca totuși îți dorești o vacanță mai lungă, poți solicita un CREDIT RAPID de la Mobilo. Odată revenit din vacanta, îl vei putea achita ușor și simplu.

👉 Află de aici cum poți obține un CREDIT RAPID.

Sursa foto: Dreamstime

Noutăți

Cauți ceva anume?