Top 10 cele mai ieftine destinatii de vacanta

Daca nu dispui de un buget mare pentru vacanta nu trebuie sa disperi. Ai la dispozitie un numar impresionant de locuri, unele mai putin aglomerate decat altele, unde te poti relaxa, uitand de agitatia orasului. 

Mai jos poti citi despre destinatiile ieftine din Romania si din imprejurimi, cum sa alegi o vacanta ieftina, precum si ce poti face pentru a economisi bani cand esti in vacanta.

  • Destinatii ieftine in Romania
  • Destinatii ieftine aproape de Romania
  • Sfaturi pentru o vacanta ieftina in Romania
  • Cum economisesti bani atunci cand esti in vacanta

Destinatii ieftine in Romania

 Ai la dispozitie mai multe destinatii ieftine in Romania, de la cele foarte cunoscute la cele mai putin cunoscute. Mai jos sunt cateva dintre ele.

Colibita

Colibita se afla pe Valea Bistritei, in apropiere de Muntii Calimani si Bargau, la o altitudine de 900 de metri. Este un loc unic la noi in tara datorita calitatii aerului. 

In aceasta localitate este cea mai mare concentratie de ozon din Romania, respectiv 90 mcg/m3, cu aproape 20 peste media nationala. Pe langa aerul curat te poti relaxa pe plaja, pe malul lacului.

Preturile la cazare pornesc de la 10 lei pe noapte la cort si 90 de lei pe noapte la pensiune.

 

Trans Raraul

 Daca iti place sa explorezi tara cu masina sau pe doua roti, Trans Raraul poate fi destinatia potrivita pentru o vacanta ieftina.

 Soseaua are 28 de kilometri si porneste din localitatea Pojorata si ajunge pana la o altitudine de 1.400 de metri. Pe traseu poti vedea vechea cabana Rarau, Schitul Rarau si monumentul natural Pietrele Doamnei.

 Te poti opri din loc in loc pentru a lua o gustare sau pentru a admira peisajele spectaculoase. Fata de Transfagarasan si Transalpina, Trans Rarau este mult mai putin aglomerat.

 Daca te cazezi intr-un camping, cazarea va porni de la 20 de lei pe noapte. In cazul in care iti doresti sa te cazezi la pensiune, vei plati 80-100 de lei pe noapte.

 

Piatra Craiului

Piatra Craiului este ideala daca doresti sa iti incarci bateriile la munte. Exploreaza racoarea si verdele muntelui prin traseele marcate. Nu uita bocancii, sapca si crema de protectie solara.

Te poti caza gratuit la refugiu, cu aproximativ 20 lei pe noapte in camping sau de la 100 lei pe noapte la pensiune.

 

Satul Pestera

Satul Pestera se afla langa zona Moeciu si este o zona ideala pentru a te bucura de liniste. De asemenea, poti explora locurile cu masina, pe bicicleta sau pe jos.

Cazarea porneste de la 20-30 de lei pe noapte la cort si poate ajunge la 100 de lei pe noapte la pensiune.

 

Transalpina

Transalpina poate fi o alta destinatie deosebita daca ai un stil de viata activ. Leaga satul Novaci din judetul Gorj de localitatea Sebes din judetul Alba.

Poti ajunge cu un autobuz in Sebes, iar de aici sa explorezi zona pe doua roti. Daca ajungi prin zona poti vizita Cheile Oltetului si Pestera Polovragi.

Te poti caza in camping de la 30 de lei pe noapte sau la pensiune de la 90 de lei pe noapte.

 

Baile Herculane

Odata ajuns la Baile Herculane, ai la dispozitie mai multe trasee de drumetie. Bucatele locale, baile cu apele termale si plimbarile in natura sunt doar cateva dintre atractiile zonei.

Cazarea porneste de la 10-15 lei pe noapte in camping si poate ajunge la 80 lei pe noapte la pensiune sau chiar mai mult.

 

Durau

Zona Duraului este una dintre cele mai frumoase din tara. De fapt, esti la cativa pasi de Muntii Ceahlau.

Venind aici te poti bucura de peisaje spectaculoase, trasee de drumetie, mancare traditional moldoveneasca si oameni primitori. In apropiere, poti vedea cascada Duruitoare, lacul Bicaz si manastiri.

Cazarea porneste de la 25 de lei pe noapte in camping si ajunge la 100 de lei la pensiune.

 

Soveja

Daca vrei sa te bucuri de aer curat, afla ca statiunea Soveja este una dintre zonele cu aerul cel mai pur din Europa.

Alegand Soveja, eviti agitatia marilor statiuni si te poti bucura de timp petrecut in tihna. Poti vizita Mausoleul Eroilor si situl arheologic.

Te poti caza la cort cu 20-30 de lei pe noapte sau la pensiune, unde preturile pornesc de la 70 de lei pe noapte pentru o camera dubla.

 

Baile Olanesti

 Statiunea Baile Olanesti este cunoscuta drept o statiune pentru tratamente cu apa termala. Desi te poti bucura si de acest lucru, astazi zona este cautata tot mai mult pentru traseele turistice, cascada Olanesti, Cheile, pestera Sfantul Antonie sau schitul Iezer.

Cazarea porneste de la 20-30 de lei pe noapte in camping si ajunge la 40-70 de lei pe noapte la pensiune.

 

Delta Dunarii

 Delta Dunarii este una dintre minunile naturii. Are peste 5000 de specii de animale si plante si adaposteste temporar aproximativ 300 de specii de pasari migratoare.

Daca esti pasionat de pescuit poate fi alegerea potrivita pentru tine. De asemenea, delta ofera numeroase atractii turistice printre care Centrul Muzeal Eco-Turistic din Tulcea, Muzeul de Istorie si Arheologie, Cetatile Enisala si Aegyssus, Moscheea din Babadag, Capul Dolosman, singura faleza stancoasa de pe litoral si multe altele.

Cazarea porneste de la 35 de lei pe noapte in camping si 80 de lei pe noapte la pensiune.

 

Destinatii ieftine aproape de Romania

Daca stai aproape de granita sau esti dispus sa parcurgi cateva sute de kilometri pana la destinatia de vacanta, poti vizita si locurile aflate aproape de Romania. Mai jos sunt cateva destinatii ieftine in preajma Romaniei.

Lacul Balaton (Ungaria)

Lacul Balaton, cel mai mare din Europa Centrala, reprezinta una dintre cele mai importante atractii ale Ungariei. Se afla la doar 150 km de Budapesta si reprezinta locul ideal pentru a te bucura de racoare si pentru a te relaxa la malul apei.

Daca iti place sa inoti, este bine de stiut ca apa ajunge la 20-23 de grade Celsius pe timpul verii. De asemenea, tarmul sau sudic este dominat de plaje nisipoase, iar zona nordica are un relief potrivit pentru drumetii. In apropiere poti vizita orasele Tihany, Siofok sau Balatonfured.

In ceea ce priveste cazarea, ai la dispozitie oferte pentru toate buzunarele. Astfel, te poti caza in camping, unde preturile pornesc de la 30 de lei pe noapte, la hostel cu 75 de lei pe noapte sau la pensiune, unde o noapte de cazare porneste de la 130 de lei.

Varna (Bulgaria)

Varna este o statiune la Marea Neagra, de cealalta parte a granitei. Vara, daca mergi in Varna, te poti bucura de servicii de calitate la preturi mici.

Preturile pornesc de la 50 de lei pe noapte, daca te cazezi la hostel, si pot ajunge la 80 de lei pe noapte pentru apartament in regim hotelier si 120 de lei pe noapte la hotel.

 

Zagreb (Croatia)

Zagrebul este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa de Sud-Est. Odata ajuns aici, vei fi incantat de arhitectura, muzee si mancare traditionala. Daca esti pasionat de cultura si istorie, Zagrebul te va bucura, cu siguranta.

Daca vii aici, poti vizita Palatul Prezidential, Muzeul Inimilor Ranite si Biserica Sfantul Marcu. Partile pavate si stradutele iluminate cu felinare fac deliciul turistilor.

Preturile pornesc de la 75 de lei pentru o noapte la hostel, 160 de lei pe noapte pentru un apartament in regim hotelier si 280 de lei pe noapte la hotel.

Belgrad (Serbia)

Capitala Serbiei este una dintre cele mai frumoase destinatii din Peninsula Balcanica, perfecta pentru vacanta de vara.

Odata ce ai vizitat fortareata si Catedrala Sfantul Sava, te poti relaxa la una din cafenelele sic situate pe malul raului Sava.

Cazarea porneste de la 47 de lei pe noapte la hostel si 120 de lei pe noapte la pensiune.

 

Kotor (Muntenegru)

Kotor este un alt oras incarcat de istorie si cladiri medievale. Este situat intr-un peisaj de poveste, Golful Kotor.

Daca vii aici, poti lua orasul vechi la pas, mergand spre Fortareata Sfantul Ion sau admirand de la inaltime zona de coasta.

 

Cazarea porneste de la 90 de lei pe noapte la hostel si 130 de lei pe noapte la pensiune. 

👉 Ti-ai facut deja planurile de vacanta dar te afli intr-un mic impas... financiar? Solicita AICI un imprumut rapid online.

Sfaturi pentru o vacanta ieftina in Romania

Te poti bucura de o vacanta ieftina in Romania, urmand recomandarile de mai jos:

  • Alege sa calatoresti in timpul saptamanii – deseori, preturile in weekend sunt mult mai mari. Iti poti stabili perioada vacantei de luni pana vineri;
  • Fii atent la ofertele online – multe hoteluri si pensiuni prezinta ofertele online, fie pe e-mail, fie in social media. Daca urmaresti ofertele, poti beneficia de discounturi de 30% sau chiar mai mult;
  • Calatoreste in afara perioadelor de varf – daca alegi sa mergi la mare inainte de 15 iunie sau dupa 15 septembrie te poti bucura de preturi cu 50% mai mici. De asemenea, preturile sunt mult mai mari in preajma unor sarbatori precum Craciunul sau Pastele;
  • Mergi in vacanta in grup – daca soliciti cazare pentru un grup mai mare, ai sanse ca hotelul sa iti ofere reduceri;
  • Urmareste ofertele last minute – astfel te poti bucura de preturi foarte bune la cazare sau la avion;
  • Alege pensiunea in defavoarea hotelului – de regula, pretul la pensiune este mai mic decat la hotel. Cel mai bine este sa te interesezi de preturile la toate tipurile de cazare si sa o alegi pe aceea adaptata nevoilor tale.

👉 Ai nevoie de un imprumut pentru a plati cazarea? Poti solicita un credit urgent de pana la 9.000 de lei. Creditul se aproba in maximum 10 minute si primesti banii rapid, direct in contul bancar.

Cum economisesti bani atunci cand esti in vacanta

Ai gasit deja o cazare buna, iar bugetul este subtire. Fii fara griji. Ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi pentru a economisi cand esti in vacanta:

  • Cand mergi la restaurant, sari peste desert si bauturi – doar pentru ca faci economii, asta nu inseamna ca nu poti merge la restaurant. Totusi, daca eviti sa comanzi desert si bauturi, vei reduce din pretul mesei;
  • Evita zonele turistice si fa cumparaturile la supermarket – magazinele pentru turisti au preturi cu 30-40% mai mari. Mergi la supermarket si la piata pentru a-ti face cumparaturile. De asemenea, poti alege ca una dintre mese sa o iei in camera de hotel. Astfel, vei face economii la bugetul zilnic;
  • Ia-ti bani de rezerva – acest lucru este valabil indiferent daca iti faci vacanta in tara sau in strainatate. Este important sa ai la tine fie un card suplimentar, fie bani cash. Acest lucru te va ajuta sa nu te preocupi prea mult daca iti doresti un suvenir anume sau apare o urgenta;

👉 Afla mai multe despre creditul rapid pe termen scurt de la Mobilo Credit 

  • Ia-ti o sticla pentru apa – o alta modalitate simpla de a economisi bani in vacanta este sa ai la indemana o sticla, eventual un termos pentru apa. Sticlele de apa la 0,5 l sunt destul de scumpe. Daca ai o sticla refolosibila, tot ce ai de facut este sa o umpli;
  • Stabileste-ti un buget zilnic pentru vacanta – daca iti stabilesti inca de acasa un buget zilnic pentru vacanta, apoi esti atent pe ce dai banii. Odata ajuns in concediu, iti va fi mai usor sa iti stabilesti fondurile pentru urmatoarea vacanta;
  • Evita sa cumperi obiecte de uz personal sau crema de protectie solara din statiune – este foarte posibil ca pretul sa fie mult mai mare;
  • Nu cumpara suvenire din prima zi – uita-te la toate magazinele pentru a vedea preturile. La finalul vacantei, treci pe la acele magazine cu preturi mai mici pentru a-ti alege suvenirele. Singura exceptie este reprezentata de lucrurile rare sau in editie limitata, pe care s-ar putea sa nu le mai gasesti a doua zi;
  • Intereseaza-te de atractiile turistice gratuite precum parcurile, muzeele fara plata, zone de drumetii;
  • Foloseste mijloacele de transport in comun – pretul taxiului de la aeroport/gara pana la hotel poate fi piperat. Alegand transportul in comun vei face economie si in aceasta zona.

👉 Citeste si Cui se potriveste un credit nebancar rapid pana la urmatorul salariu?

O vacanta ieftina in Romania nu este o fantezie. Cu putina imaginatie si deschidere, poate deveni realitate. Stabileste-ti bugetul de vacanta de acasa si alege-ti destinatia. De acum iti mai ramane sa iti faci bagajul si sa pleci la drum.

Sursa foto: Shutterstock

Noutăți

Cauți ceva anume?