Imprumuta-te inteligent

Planifica-ti bugetul si monitorizeaza-ti cheltuielile

Ai nevoie de bani urgent si nu vrei sa pierzi timpul la ghiseele bancilor. Te gandesti sa accesezi un imprumut rapid online. Nu este nimic in neregula cu aceasta imagine. Dar este bine sa faci acest pas pregatit cu niste informatii care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie pentru bugetul tau.

Inainte de a lua imprumutul, raspunde la urmatoarele intrebari:

 •   Am intr-adevar nevoie de un imprumut pe termen scurt?
 •   Am epuizat toate variantele de a obtine fara costuri suma de bani de care am nevoie (familie, prieteni,    cunoscuti)?
 •   Pot rambursa imprumutul in totalitate la data scadentei, incluzand costurile aferente?
 •  Daca ma imprumut si rambursez suma integral la scadenta, voi reusi sa scap de datorii sau imi voi  dezechilibra complet bugetul?
 •  Am un istoric de creditare bun?
 •  Imi administrez eficient bugetul lunar?

Scopul nostru este acela de a recomanda cum sa iti gestionezi cat mai bine finantele. Daca ai raspuns “nu” la majoritatea intrebarilor de mai sus, imprumutul pe termen scurt nu este potrivit pentru tine. Iti recomandam sa gasesti o alta alternativa.

Intelege tipul de imprumut la care aplici si termenii acestuia

Fii constient de la momentul semnarii contractului ca va trebui sa rambursezi toate sumele de bani imprumutate cu costurile aferente. De aceea, inainte de a aplica pentru orice tip de imprumut, trebuie sa ai in vedere urmatoarele informatii :
- Suma imprumutata si tipul de imprumut (de exemplu: imprumut rapid pe termen scurt, imprumut de nevoi personale garantat etc)
- Numele si adresa creditorului – asigura-te ca acesta este autorizat sa desfasoare servicii de creditare pe teritoriul Romaniei (www.bnr.ro)
- Suma totala de plata
- Data scadenta a platii
- Ce optiuni ai in caz de intarziere la plata
- Cum iti este afectat istoricul de creditare in caz de neplata

Afla care sunt costurile imprumutului

Pentru fiecare valoare si termen pe care le alegi, trebuie sa verifici daca sunt afisate informatii complete despre costuri, respectiv dobanda pentru perioada pentru care soliciti imprumutul, suma totala de plata, comisionul unic aplicat la cererea clientului pentru servicii suplimentare si dobanda anuala efectiva (DAE). Asigura-te ca toate costurile si comisioanele se regasesc in informatiile precontractuale si in contractul de creditare. 

Tine evidenta veniturilor si cheltuielilor tale lunare

Stabileste exact care va fi destinatia banilor, pentru a te asigura ca imprumutul rapid pe termen scurt este intr-adevar cea mai potrivita varianta pentru tine. 

Nu uita ca, dupa ce rambursezi in totalitate, va trebui sa ramai cu destui bani care sa iti permita sa acoperi cheltuielile obligatorii pana la urmatorul salariu: mancare, utilitati, intretinere, etc. 

Daca suma totala pe care va trebui sa o rambursezi la data scadentei se apropie foarte mult sau chiar depaseste venitul tau lunar, atunci imprumutul rapid pe termen scurt nu te va ajuta.

Estimeaza corect suma pe care vrei sa o imprumuti

Nu imprumuta niciodata o suma mai mare decat cea de care ai efectiv nevoie. Cand iti trebuie 200 de lei, ai putea fi tentat, de exemplu, sa imprumuti 250. Teoretic, suma de rambursat nu s-ar mari cu foarte mult in acest caz iar tu ai putea folosi restul de 50 de lei pentru alte nevoi, nu neaparat la fel de urgente ca cea care te-a determinat sa contractezi imprumutul. Noi te sfatuim sa nu faci acest lucru.

 

Este adevarat ca banii ii vei folosi oricum, in scopul propus sau in alte scopuri, insa atunci cand va trebui sa ii rambursezi, acei 50 de lei in plus s-ar putea sa reprezinte o suma pe care tu sa nu ti-o poti permite, din diverse motive. Aminteste-ti ca in decursul unei luni poate aparea orice situatie neprevazuta si nu vei putea dispune de acei 50 de lei, pentru ca vor fi blocati in imprumutul contractat de tine.

Cand aplici pentru imprumutul rapid Mobilo


Imprumutul pe termen scurt Mobilo te poate ajuta daca :

 •  Ai nevoie rapid de o suma mica de bani pe  care nu o poti obtine din alte surse
 •  Cand ai nevoie sa completezi o suma de bani
 •  Folosesti imprumutul Mobilo ocazional, numai  in cazul urgentelor financiare

Imprumutul pe termen scurt Mobilo nu te poate ajuta daca:

 •  Ai nevoie de sume mari de bani
 •  Vrei sa acoperi costurile altor imprumuturi  contractate la alte institutii financiare
 •  Cauti solutii de creditare sau finantare pe  termen lung

Poti aplica pentru un imprumut rapid Mobilo daca ai:

 •  Varsta minima 18 ani si domiciliul in Romania
 •  O adresa de email valida (vezi  aici cum iti creezi o casuta de e-mail)
 •  Un numar de telefon valid
 •  Buletin sau carte de identitate valabile