Pomul de Craciun, pregatit pentru cadouri
Publicat : 19 December 2017

Element indispensabil pentru Sarbatorile de Iarna, pomul de Craciun este un simbol ce vine sa lumineze festivitatile de sfarsit de an. Dar cum sa alegeti pomul de Craciun?

Europenii prefera intr-o proportie coplesitoare brazii naturali, al caror aspect si miros sunt pentru cei mai multi insasi esenta Craciunului. Intervine insa problema alegerii speciei potrivite.

Molidul este un pom de Craciun traditional, foarte verde, cu ramurile fine, acele ascutite si rare un parfumul puternic de rasina si mai ieftin. Din pacate, acele ii cad repede.

O alta varianta, preferata la noi este Nordmann. Un brad mai stufos, de un verde mai inchis decat molidul, rezistent mult timp, dar nu miroase si este mai scump.

Pentru cei cu dare de mana, comerciantii propun bradul argintiu Nobilis, dar si Pungens, Grandis, Omorika ... daca doriti sa iesiti in evidenta. Trebuie sa fiti pregatiti cu multe sute de lei.

Arborele artificial are multi adepti pentru ca arata bine, este usor de depozitat, se poate pastra mai multi ani si se gaseste in diferite modele, culori, chiar si gata decorat. Si aici, diferenta o face pretul. Nu este un produs ieftin si nici simplu de ales.

Supermarketurile, hipermarketurile și pietele sunt tot atatea locuri unde gasiti pomul de Crăciun. Multi isi procura bradul cu foarte mult timp inainte pentru a fi siguri ca au gasit exact ce isi doresc, dar cei mai multi il iau chiar in Ajun de Craciun pentru ca, pe de o parte, nu au unde sa il depoziteze si se poate usca sau pentru ca, pur si simplu traditia spune ca bradul trebuie pregatit in seara cand vine Mos Craciun cu daruri si trebuie sa il gaseasca impodobit.

Arborele artificial, din plastic, nu cunoaște pe temern scurt trecerea timpului, dar nu este apreciat cu aceeasi intensitate de toata lumea. In plus, specialistii in protectia consumatorilor fac numeroase avertizari in privinta pericolului pe care il prezinta brazii artificiali din cauza substantelor pe care uneori le emana sau a riscului de incendiu, cat si a faptului ca, odata aruncati, nu sunt biodegradabili.

Daca vreti sa protejati natura, puteti lua un brad cu ghiveci si dupa sarbatori il puteti replanta, in gradina, daca aveti una, sau intr-un parc.

Sigur ca sunt multe reguli sau sfaturi cand vine vorba de achizitionarea unui brad, dar nu toata lumea tine cont de acestea, are rabdarea si posibilitatea de a le lua in calcul. Ideal este sa va placa pomul de Craciun ales, sa va asigurati ca aveti unde sa il tineti, pretul sau sa fie pe masura bugetului si sa prezinte siguranta, mai ales daca sunt copii in preajma.

Indiferent daca este natural sau artificial, tineti cont de faptul ca atat caldura cat si aerul uscat sunt inamicii bradului. Aveti grija la temperatura din casa si nu-l montati in apropierea surselor de caldura. Bradul natural absoarbe dioxid de carbon in timpul cresterii sale si poate fi replantat. Chiar si aruncat, el este cu totul biodegradabil.

Daca vrei sa prelungiti viata bradului natural stropiti-l cu apa, cu ajutorul unui vaporizator, atat pe ramuri cat si la baza. Nici bradul in ghiveci nu rezista foarte mult daca este tinut in casa.

V-ati decis? Daca da, nu va mai ramane decat sa va decorati bradul cat mai frumos si sa lasati suficient loc in jurul lui pentru cadouri.

Mai aveti inca multe de cumparat si nu va ajung banii? Un imprumut rapid nebancar de la Mobilo reprezinta cea mai simpla solutie atunci cand ai nevoie urgent de un credit care sa iti fie acordat rapid, cu minimul de documente. Poti primi banii in maxim 30 de minute de la aprobare. Stii exact cat platesti: ai doar dobanda, fara comisioane ascunse.

 

Sarbatori fericite!ComentariiAdauga comentariu